Magyarország legjobb szakemberei a hajbeültetés területén

Mit is jelent a hajátültetés?

Kopaszodik, és szeretne megoldást találni erre, a megjelenését nagymértékben befolyásoló problémára? Fontosnak tartja, hogy garantált végeredménnyel járó módszer és szakemberek mellett tegye le voksát? Napjainkban számos klinika kínálja a hajbeültetés és az átültetés lehetőségét, amely megfelelően elvégezve biztosítja, hogy újra szívesen nézzen tükörbe. De miről is van szó egészen pontosan ezen beavatkozás esetében? Hogyan történik az eljárás? Mennyi időt vesz igénybe, és mennyire fájdalmas az? Természetes, hogy ilyen, és ezekhez hasonló kérdések merülnek fel Önben, ha a beavatkozáson gondolkodik. Cikkünkben igyekszünk minden érdeklődőt elkalauzolni a hajbeültetéssel kapcsolatban.

A leggyakoribb hajátültetési technikák

Az operáció kapcsán a leggyakrabban használt technika az úgynevezett FUE eljárás, mely az angol Follicular Unit Extraction kifejezésből ered. Segítségével végérvényesen megszüntethető a kopaszodás, és a már kopasz területeken is újra hajkoronának örvendhet. A módszer alapja tulajdonképpen az, hogy a tartó tájékán levő hajhagymák kevésbé érzékenyek az androgén hormonokra, ezáltal innen, az úgynevezett donor területről hajszálanként átültethető a haj a kívánt fogadó területre, melyek onnan már nem fognak kihullani. Természetesen fontos, hogy tisztában legyen a hajhullás pontos okával, így érdemes belgyógyászati vizsgálatot kérni, mielőtt a FUE technológia mellett dönt. A módszer lényege gyakorlatilag az, hogy a FUE tűvel, ami rendkívül vékony, körkörösen körülvágja a szakember a hajszálakat néhány milliméter mélységben, majd az kiemelésre kerül. Ezt graftnak nevezik, amely ezután egy speciális hűtőfolyadékba kerül egészen a beültetésig. Egy-egy ilyen graft, ami végülis egy kicsi szövethengerre hasonlít, összesen 2-4 hajhagymát tartalmaz, természetesen attól függően, hogy mennyire sötéthajú a páciens. Fontos tisztában lennie azzal, hogy a donor területen a hajat 0 – ás méretre kell vágni, ugyanis csak így emelhetőek ki a hajszálak. Az eljárás során kisebb-nagyobb szüneteket tart a szakember, majd ha a kellő számú graft kivételre került, következhet a fogadó terület előkészítése, helyi érzéstelenítése. Erre azért van szükség, mert apró bemetszéseket kell ejteni a fogadó területen ahhoz, hogy a graftokat át lehessen ültetni.

Mit kell tennünk hajátültetés után?

A legtöbb klinikán 7-8 órát vesz igénybe egy teljes FUE eljárás, ám utána 4-5 nap pihenés mindenképpen javasolt a páciens számára. A kezelést követően előfordulhat némi duzzanat az arc környékén, ami azonban hamar elmúlik. Ennek ellenére ügyelni kell arra, hogy kerülje néhány hétig a sportot, az úszást, és a szoláriumot, szaunát is jobb, ha egy kis időre elfelejti. Mind a műtét előtti, mind az utáni teendőket illetően lényeges az is, hogy milyen gyógyszereket szed rendszeresen, erről feltétlenül tájékoztassa orvosát, de egyébként rá is fog kérdezni erre. A kopaszság vagy a hajritkulás olyan problémák, melyek mindkét nemet érinthetik a kor előrehaladtával. A FUE technológia végleges eredményeket kínál a helyzet megoldására, ráadásul attól sem kell tartania, hogy az adóterületen hegek maradnak hátra. A módszer egyébként alkalmazható egyéb testszőrzet korrigálására is, így például szakáll, vagy szemöldök dúsításra is.  Ha felkeltette érdeklődését a lehetőség, kattintson tovább, és válasszon szakembereink közül – kezdetnek egy konzultáció erejéig!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!