Magyarország legjobb szakemberei a hajbeültetés területén

Milyen magasak a hajbeültetés árak?

A kopaszodással, hajhullással küzdők számára kitűnő lehetőséget kínálnak a beültetéssel foglalkozó klinikák, melyek többféle eljárást is alkalmaznak annak érdekében, hogy a páciensek újra dús hajkoronának örvendhessenek. De mégis mennyibe kerülnek ezek a kezelések, és hogyan zajlik a sokat emlegetett FUE módszer? Cikkünkben annak igyekszünk a végére járni, hogy mire számíthatnak a beavatkozás, és természetesen az árak tekintetében azok, akik a hajuk bővítésén gondolkodnak.

Mennyibe kerül a hajbeültetés?

Mint sok más, a plasztikai sebészet terén kidolgozott eljárás kapcsán, így a hajbeültetés során is a beavatkozás mértékétől függően alakulnak a költségek. Elöljáróban érdemes néhány szót ejteni arról, hogyan zajlik a FUE eljárás. A tarkótáji terület szolgál donorként, innen kerülnek kiemelésre a hajszálak, mégpedig kettes-hármas csoportokban. A FUE tűvel gyakorlatilag kis szövethengereket vesz ki az orvos, melyek attól függő hajhagyma számot tartalmaznak, hogy mennyire sötét hajszínnel rendelkezik a páciens. A klinikák általában szövethengerenként, azaz graftonként határozzák meg a díjakat, hiszen minden egyes alkalommal újabb és újabb feladat hárul az orvosra. Létezik az egyenként kihúzásos módszer, itt hajszálanként kerül elszámolásra a beültetés ára. A mennyiségi kedvezmény sok esetben él, vagyis ha több, például 3000 hajszál feletti kerül átültetésre, úgy olcsóbb egységárak számolandóak, például 130-140 forint/hajszál a normál 230-240 forintos ár helyett. A graftonkénti elszámolásnál is él ez, ott az elterjedt ár alapesetben graftonként 500 forint, de például 1500 graft felett már jelentős kedvezmény érhető el, pl. 300 ft/graft. Természetesen ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, hiszen a páciens hajának, a kezelendő, vevő területek sajátosságaitól függően adódhatnak plusz költségek.

Egy hajátültetési beavatkozás ára

Az átültetés árai egyébként klinikánként eltérőek lehetnek, és érdemes tisztában lennie azzal is, hogy a látványos eredményhez mennyi graft, valamint hajszál átültetése szükséges. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb klinikán minimum 2000-2500 graft átültetését szokták a szakemberek javasolni, ami körülbelül – hajszíntől függően- 4000-6000 hajszálnak felel meg. A hajátültetés egy speciális formája az úgynevezett FUT csíkvételi módszer, amely árban nem sokban különbözik az előzőektől, viszont az eljárás merőben más, legalábbis ami a donor területet, és a hajhagymák kivételét illeti. Ezt azoknak szokták javasolni, akik nem szeretnék hajukat levágatni a beavatkozáshoz, vagyis elsősorban hölgyeknek. A fülek felső részének magasságában, haránt irányban kerül eltávolításra egy keskeny csík a hajas fejbőrből, majd ezt szeletelik fel rengeteg apró graft-ra. Hála az eljárásnak, nincs szükség borotválásra, és gyakorlatilag csak egy vékony heg marad majd a fejbőrön, melyet a haj egyébként is eltakar. Látható tehát, hogy több százezres költséggel jár az aprólékos, több szempontból is szakértelmet igénylő beavatkozás. A szakembernek nem csak a beavatkozás elvégzésére kell ügyelnie, az eszközök biztosítására, a graftok időszakos hűtésére, hanem arra is, hogy a beültetés a hajnövekedés irányának megfelelően történjen, hiszen csak így érhető el a kívánt eredmény. Ha el szeretné felejteni a kopaszodó foltokat, és felkeltette érdeklődését az egyre többek által választott technológia, tájékozódjon róla bővebben, személyre szabottan az általunk ajánlott klinikákon!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!